Сменял съм 2 пъти въздушен филтър за 2 години и след всяка смяна оборотите почват да клатят, но спираха след 20 км пробег. Днес пак го смених и пак се разклатиха но не спират за сега след 50 км пробег. Някви идеи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем след смяна на въздушен филтър
Collapse
X
-
Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от fulcrum Покажи съобщениеСменял съм 2 пъти въздушен филтър за 2 години и след всяка смяна оборотите почват да клатят, но спираха след 20 км пробег. Днес пак го смених и пак се разклатиха но не спират за сега след 50 км пробег. Някви идеи?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Дебитомера е изправен , тръбния път е идеален без пропуски, скобите са притегнати.
Comment
-
Първоначално публикувано от fulcrum Покажи съобщениеСменял съм 2 пъти въздушен филтър за 2 години и след всяка смяна оборотите почват да клатят, но спираха след 20 км пробег. Днес пак го смених и пак се разклатиха но не спират за сега след 50 км пробег. Някви идеи?Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Не очаквай точно в този форум да ти дадат нормален отговор .никой нищо не разбира но за сметка на това спама е голям !
Като не те кефи недеи да влизаш !Що си губиш времето тук ?Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Направи така; една проверка, все едно го сменяш този филтър,но след като се оправи,ако се оправи.Просто го извади погледни и пак събери.Сещаш се нали,ако пак ти направи този нечуван проблем значи става нещо след всяка смяна.Ако ли не значи е от чисто новия филтър.
Като букса само тази на дебитомера ли откачаш и как точно ги клати оборотите на празен ход постоянно,а като зададеш едно темпо например 2000 оборота пак ли ги мени.
Бензин,ГИ или дизел.Last edited by napoli; d.m.y г., 21:39.Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.
Comment
-
Ми ти не казваш какъв е двигателя... Ако има стъпков мотор може да го зачистиш а и дебитомера (явно има щом си написал, че е изправен) също не е зле да му удариш едно спрейче, пък и пак да го провериш дали е в час... Дросела също се зачиства отвреме навреме и на последно място ако нищо от описаното не помага, ходи да ти ресетнат екуто - може просто да се е "нагодило" спрямо задръстения стар филтър и сега да се "шашка"...
Comment
-
Първоначално публикувано от napoli Покажи съобщениеНаправи така; една проверка, все едно го сменяш този филтър,но след като се оправи,ако се оправи.Просто го извади погледни и пак събери.Сещаш се нали,ако пак ти направи този нечуван проблем значи става нещо след всяка смяна.Ако ли не значи е от чисто новия филтър.
Като букса само тази на дебитомера ли откачаш и как точно ги клати оборотите на празен ход постоянно,а като зададеш едно темпо например 2000 оборота пак ли ги мени.
Бензин,ГИ или дизел.
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеМи ти не казваш какъв е двигателя... Ако има стъпков мотор може да го зачистиш а и дебитомера (явно има щом си написал, че е изправен) също не е зле да му удариш едно спрейче, пък и пак да го провериш дали е в час... Дросела също се зачиства отвреме навреме и на последно място ако нищо от описаното не помага, ходи да ти ресетнат екуто - може просто да се е "нагодило" спрямо задръстения стар филтър и сега да се "шашка"...
Мерси за съветите.
п.с. Като, че ли клатенето взе да затихва.......
Comment
-
Първоначално публикувано от napoli Покажи съобщениеЗа мен е странно,че по инерция се менят оборотите,а на място не.
1.8 с мотроник 1.5.5 ли е..? Ако да, отивай на един профилактичен ресет (ама не с махане на батерията а с диагностичен софт)
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеКогато се движи колата, теоретично трябва да "загребва" повече въздух и "шашка" още повече екуто
1.8 с мотроник 1.5.5 ли е..? Ако да, отивай на един профилактичен ресет (ама не с махане на батерията а с диагностичен софт)
Comment
Comment